KEITÄ ME OLEMME
JA MITÄ ME TEEMME?

TYÖSKENTELE

MAHTAVASSA JOUKOSSA

Kaikki lähtee ihmisistä. Avoin kulttuuri ja vuorovaikutus ovat lähtökohtiamme hyvän työilmapiirin luomisessa – jos töissä ei ole mukava olla, ei työkään maistu. Positiivinen yhteishenki, oman työnkuvan tunteminen ja tehtävien osaaminen varmistavat, että työ sujuu.

Kansainvälisyytemme näkyy toiminnassamme ja uramahdollisuuksissamme. Urasi edetessä voit vaikka päästä komennuksille Swissportin lentoasemille ympäri maailmaa.

Meillä työskennellään positiivissa ilmapiirissä – ja tästä olemme ylpeitä!

KEHITY

KANSSAMME

Kannustamme työntekijöitämme osallistumaan sisäisiin koulutuksiin ja kehittämään itseään työssään. Koulutuksien avulla voit edistää uraasi, laajentaa osaamistasi, päästä esimieskoulutuksiin tai jopa ulkomaan komennukselle.

Suurin osa työntekijöistämme on vuorotyöläisiä ja laadukkaalla pitkän tähtäimen työvuorosuunnittelulla varmistamme työntekijöidemme jaksamisen. Osa-aikaiset työntekijät ovat elintärkeä osa työyhteisöämme ja pyrimme sovittamaan työntekijöidemme työvuorot ja muun elämän mahdollisimman hyvin yhteen.

Virkistävällä vapaa-ajalla on suuri merkitys työssä jaksamiseen ja pidämme huolta työntekijöidemme jaksamisesta myös erilaisilla vapaa-ajan virikkeillä. Meillä on esimerkiksi jääkiekkovuoroja sekä urheilupäiviä, henkilöstön talvijuhlia unohtamatta!

Työhyvinvointia tuemme myös ammatillisessa kuntoutuksessa, työhyvinvointiryhmien avulla sekä uudella bonusohjelmallamme. Emme tingi koskaan työturvallisuudesta. Varmistamme toimivilla olosuhteilla ja oikeilla työvälineillä työntekijöidemme turvallisuuden ja ergonomian.

OSA-AIKAISESTA TYÖNTEKIJÄSTÄ
KOULUTTAJAKSI TAI KOMENNUKSELLE SAUDI-ARABIAAN

MIKKO

LENTOKONEKUORMAUS

“Urani Swissportilla alkoi osa-aikaisena lentokonekuormauksessa vuonna 2013. Sen jälkeen työkokemusta on kertynyt melkein kaikista lentokonekuormauksen tehtävistä, rampin kuormaajasta, matkatavara-aulan kautta aina jäänpoistoon ja esimiestehtäviin asti. Vuoden 2016 syksyllä hain Swissportin sisäisessä haussa komennukselle Saudi-Arabiaan ja komennukselta palasin takaisin Suomeen syksyllä 2017. Kolmiviikkoisena alkanut ulkomaan komennukseni venyi siis yli vuoden mittaiseksi ja Saudi-Arabian lisäksi olin mukana myös Omanissa, Muscatin start-up projektissa Management Teamissa. Swissportilla eteneminen on paljon omasta tahdosta kiinni. Itse olen kouluttautunut Swissportilla niin paljon kuin on ollut mahdollista ja uskon, että tällä on ollut iso vaikutus urakehitykseeni. Tällä hetkellä työskentelen rampin Duty Managerina, vastuu-alueenani jäänpoisto.”

JENNI

AULAKUORMAAJA, MATKATAVARAT

”Työskentelen Swissportilla osa-aikaisena aulakuormaajana. Aiemmin olin täysipäiväisenä työntekijänä, mutta tällä hetkellä osa-aikaisuus sopii minulle paremmin, sillä opiskelen ja teen myös oman alani töitä. Työskenteleminen osa-aikaisena Swissportilla sopii mukavasti opintojen oheen, koska vuorot saa täällä sovitettua hyvin opintojen rinnalle. Vaikka aulakuormaajan työ on fyysisesti raskasta, on meitä naisiakin näissä tehtävissä paljon. Työn fyysisyyttä ei missään nimessä kannata pelätä. Kaikki ovat jaksaneet tätä työtä tehdä, ei tämä kuitenkaan niin rankkaa ole, vaikka ensimmäisellä viikolla se voi siltä tuntua. Meillä on myös hyvä porukka, jonka ansiosta töissä on aina mukava olla.”

AMANDA

TEAM LEADER/KOULUTTAJA, MATKUSTAJAPALVELUT

”Aloitin Swissportilla virkailijana matkustajapalveluissa. Parin vuoden kuluttua pääsin työskentelemään uusia työntekijöitä ohjaavana tuutorina. Nyt työskentelen Team Leaderina ja kouluttajana. Mielestäni kehittyminen lähtee liikkeelle oma-aloitteisuudesta: on oltava kiinnostusta ilmailualaa kohtaan ja halua kehittää itseään jatkuvasti. Matkustajapalveluissa työskentely on nopeatempoista asiakaspalvelutyötä ja työntekijöiden on pystyttävä tekemään oikeita ratkaisuja kiireenkin keskellä. Työmme on tiimityötä: autamme toisiamme ja puhallamme yhteen hiileen. Työssäni ehdottomasti parasta on kansainvälisyys ja se, että pääsen auttamaan asiakkaita.”

ESSI

TEAM LEADER, MATKUSTAJAPALVELUT

”Olin opiskeluaikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla harjoittelijana matkustajapalveluissa. Valmistuttuani pääsin Swissportille kesätöihin, jonka jälkeen sain vakinaisen työpaikan. Nyt olen edennyt matkustajapalveluiden virkailijasta Team Leaderiksi. Meillä on todella hyvä työyhteisö ja lentokenttä on työympäristönä mielenkiintoinen ja koukuttava. Kaikkiin työpäiviin mahtuu yleensä niin rauhallisempia hetkiä kuin todella hektisiä ja kiireisiä aikoja. Tässä työssä menestyy rauhallinen, mutta päättäväinen henkilö, joka osaa nähdä myös isomman kuvan ja on omistautunut työlleen. Työ sopii hyvin myös osa-aikaiseksi työksi esimerkiksi opiskelijoille, sillä työhön pääsee hyvin sisälle, kun asiat oppii kerran. Työssä eteneminen on mahdollista ja Swissportilla myös kannustetaan työntekijöitä hakeutumaan jatkokoulutuksiin.”

SEPPO

VUOROESIMIES, RAHTI

”Minulla on yli 30 vuoden kokemus rahdista Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Päivät rahdissa ovat yhtä aikaa melko samanlaisia ja täysin erilaisia. Perustyö pysyy samana päivästä toiseen, mutta se ei todellakaan ole kaavamaista tai yksitoikkoista. Jokaisella lentoyhtiöllä on omat ohjeensa lähetysten käsittelyyn ja joka päivä lähetykset sekä tavarat vaihtuvat. Tämä poikkeaa paljon normaalista varastotyöstä, koska meidän on huomioitava lentoturvallisuus ja sen myötä tulevat erilaiset toimintatavat ja säännökset. Olemme auki 24/7 ja tämän myötä myös hektisiä tilanteita riittää. Täällä pitää pystyä itsenäiseen työskentelyyn, mutta tekemään myös töitä ryhmässä ja yhteistyössä muiden kanssa. Oma-aloitteisuus ja halukkuus oppia uutta ovat ehdottomasti ominaisuudet, joilla täällä pärjää.”

LOUNGE

MATKUSTAJAPALVELUT

AULAPALVELUT

LENTOKONEKUORMAUS

RAHTI

KORJAAMOPALVELUT